Станаха ясни подробности от бруталното нападение над фелдшер от Центъра за

...
Станаха ясни подробности от бруталното нападение над фелдшер от Центъра за
Коментари Харесай

Заради бруталното ромско нападение в Каменар фелдшерът е подал оставка

 Станаха ясни детайлности от бруталното нападение над фелдшер от Центъра за незабавна и неотложна помощ във Варна при отзоваването му на повикване в с. Каменар.

Началникът на Центъра доктор Мая Рашева показа за Varna24.bg , че след нападението медикът е подал оставка, защото това не е първият му сходен случай. 

Конфликтната обстановка се е разиграла след 14.30 часа през вчерашния ден, когато екип на Бърза помощ е извикан на адрес в Каменар при пациентка с хронични болести. Докато преглежда дамата, фелдшерът е получил удари и боричкане от непосредствен на болната. 

Въпреки нападението, медикът е сложил инжекция и е извършил професионалните си отговорности съзнателно, като в това време е подаден сигнал на тел. 112. На място се е отзовал екип на Второ РПУ-Варна. 

Д-р Рашева добави, че с нападението е осведомено Министерство на здравеопазването, както и РЗИ-Варна, защото от 2017 година се работи по линия на взаимните дейности при сходна обстановка. 

Очаква се да бъде сезирана прокуратурата. След инцидента 50-годишният медик Христомир Куманов е подал оставка. Той е споделил, че това не е първият му сходен случай. Същият е бил заплашван от близки на пациент, до момента в който е работил към ЦСМП във Велико Търново. 

От пресцентъра на полицията също дадоха публична информация за медията ни. Оттам разясниха, че след подадения сигнал от екипа на Бърза помощ по случая има заведена кореспонденция. Според информацията на полицията фелдшерът е бил обект на " жестоко отношение ". Изясняват се детайлите по случая, обстоятелствата са докладвани и в прокуратурата, допълниха от ОД Министерство на вътрешните работи Варна. Оттам не прецизираха дали нападателят е арестуван.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР